Home » Vacante » Istanbul Social

Istanbul Social

de la 29000
Rating: ★★★★☆
Tara: Turcia
Localitate: Istanbul
Transport: AvionHoteluri

Stele: ★★★★☆☆
de la 29000

Descriere

Program:

Ziua 1 Bucuresti – Istanbul Prezentare la Aeroportul Bucuresti-Otopeni Henri Coanda la ora 06.35 dimineata pentru imbarcare la cursa TAROM RO261 cu decolare la ora 08.35 spre Istanbul. Aterizare la Istanbul la ora 09.50. Transfer de la aeroport la hotel. Tur pietonal de doua ore aproximativ in zona istorica: Moscheea Albastra- ridicata in sec. al XVII-lea de Ahmet I fiind singura moschee strajuita de 6 minarete; Sfanta Sofia – simbol al crestinatatii transformata de otomani in moschee si devenita muzeu in zilele noastre, ridicata in sec. al IV-lea; Hipodromul din perioada bizantina, azi un faimos parc unde se afla Obeliscul Egiptean, Coloana lui Constantin, Coloana lui Serpentine, Fantana lui Wilhelm al II-lea. Turul pietonal se incheie cu o vizita la Marele Bazar, spatiu commercial cu aproximativ 4000 de magazine, unde traiditia negocierii este continuata de negustorii turci la o cafea turceasca sau un ceai de mere. Vizitele interioare la obiectivele istorice nu sunt incluse, dar doritorii pot ramane in zona pentru a le vizita pe cont propriu. Intrarea la Sfanta Sofia este 20 de Lire (aprox.9 €), iar la Sultanahmet este de 15 lire ( aprox.7 €) si tinuta decenta obligatorie. Cazare la hotel de 4*.

Ziua 2 Istanbul Mic dejun. Timp liber sau optional o Croaziera pe Bosfor, cu vizita la Fabrica de Pielarie si vizita la Bazarul Egiptean. Se traverseaza centrul istoric, se face o oprire la Fabrica de Pielarie pentru prezentare si cumparaturi, dupa care se face imbarcarea pe vas din Portul Galata. Aveti sansa sa navigati prin Stramtoarea Bosfor ce desparte cele doua continente, Europa si Asia si uneste apele Marii Negre cu Marea Marmara. De pe vas puteti admira de-a lungul Bosforului: Palatul Dolmabahce, Palatul Beylerbeyi, Palatul Ciragan, cartierele rezidentiale cu vile si conace de lemn, Fortareata Rumeli, cele doua poduri, Patriarhia Ortodoxa din Fanar, zidul bizantin de aparare lung de 22 km ce a reprezentat cea mai puternica fortificatie a evului mediu. Se face o oprire si se da timp liber pentru vizitarea Bazarului de mirodenii Egiptean, construit intre 1597 – 1664 si considerat al doilea bazar acoperit ca vechime din Istanbul. Pret de persoana pentru min. 20 platitori: 35 €/persoana. Seara, optional, va propunem o Seara traditionala oriental la Restaurantul 1001 de Nopti unde puteti intra in atmosfera folclorului din Anatolia si puteti admira dansatoarele din buric, putand alege varianta cu cina inlusa la 65 €/persoana sau variana cu spectacol si doua bauturi incluse la 45 €/persoana, pentru minimum 20 persoane participante. Cazare la hotel de 4*.

Ziua 3 Istanbul Mic dejun. Timp liber. Optional, turul 7 Insule ale printilor, transport cu tramvaiul pana la port si imbarcare pe vas de linie, cu destinatia finala Buyukada (Insula Mare), unde veti face o placuta plimbare cu trasura si unde sunteti asteptati cu un pranz pescaresc optional. Pret de persoana cu pranz inclus 55 € si fara pranz 35 €/persoana. Cazare la hotel de 4*.

Ziua 4 Istanbul Mic dejun. Timp liber sau Tur Palatul Dolmabahce si cele doua continente, tur de jumatate de zi ce include vizitarea ultimului palat al sultanilor, construit in sec. al XIX-lea de arhitectii otomani Karabet si Nikogos Balyan pe o suprafata de 110 mii mp, locul unde parintele Turciei modern – Mustafa Kemal Ataturk, a trecut in nefiinta in 1938. Din anul 1952 Palatul devine muzeu, adapostind o pretioasa colectie de antichitati europene, mobilier, candelabre, in 285 de camere si 46 de Sali. In cateva minute aveti sansa sa traversati Borsforul pe Podul cu acelasi nume, ce uneste cele doua continente, sa suiti pe Culmea Camlica de unde aveti o panorama completa a Istanbulului, Marii Marmara si Marii Negre. Pret de persoana 50 €/persoana, minimum 20 persoane, fara intrare la Harem. Cazare la hotel 4*.

Ziua 5 Istanbul - Bucuresti Mic dejun. La ora 12.00 predarea camerelor. Transfer in jurul orei 15.00 de la hotel la aeroport
pentru imbarcare la cursa TAROM RO264 cu decolare spre Bucuresti la ora 18.35. Aterizare la Otopeni-Henri Coanda la ora 19.50.

 

Tarife

Tarif de persoana loc in camera dubla

Inclus in pret

- 4 nopti cazare cu MIC DEJUN la hotel AKGUN 4* sau similar
- Transfer grup aeroport/ hotel/ aeroport
- Tur pietonal in zona Sultanahmet a orasului Istanbul (2 ore)
- Transport avion TAROM Bucuresti Otopeni – Istanbul - retur;
- BONUS 2 Bagaje de cala de 23 kg de persoana!!!
- Taxele de aeroport 135 €/persoana (pot suferi modificari pana la data plecarii in functie de evolutia pretului petrolului)
- Asistenta turistica locala in limba romana la transfer si la turul pietonal, inclusiv la excursiile optionale pentru un numar minim de 15 participanti.

Neinclus in pret

- Excursiile optionale, intrarile la obiectivele turistice, cheltuielile personale, bacsisurile
- La cerere, oferim supliment pentru cina la hotel de 48 eur/persoana/sejur (4 cine incluse)