Viena

Incepem cu o veste proasta: intr-un singur concediu nu puteti vedea toate obiectivele turistice ale regiunii, fiindca oferta este mult prea mare.

Obiectivele care sunt prezentate mai jos ar trebui sa fie vizitate intr-un concediu in Austria

1. DRUMUL ALPIN DE MUNTE GROSSGLOCKNER – este cea mai vestita trecatoare din Europa si traverseaza cel mai inalt munte al Austriei. Este ideal pentru o excursie cu o masina veche sau cu o motocicleta.

2. SWAROVSKI LUMEA CRISTALELOR – Grote si sali magice, protejate printr-un labirint si de capul din care curge apa: constructie creativa a lui Andre Heller este o aventura din nenumaratele cristaluri Swarovski.

3. KRIMML LUMEA MIRACULOASA A APELOR – descoperiti cele mai inalte cascade ale Europei. In Krimml lumea miraculoasa a apelor va invita sa pasiti in racorosul univers lichid – un spectacol unic al naturii in Austria.

4. BARAJELE MONTANE DIN KAPRUN – aici, apa se transforma in energie curata si ecologica: lasati-va condusi de interiorul zidurilor ale barajelor din Kaprun, fiindca merita s? fie vizitate

5. SALZBURG, ORASUL LUI MOZART – nenumarate muzee, casa in care s-a nascut Mozart si fortareata Hohensalzburg, dar si gradina zoologica Hellbrunn merita o scurta vizita.

6. MINELE TEMATICE DIN LEOGANG – descoperiti cum lucreaza minerii sub pamant : mina de prezentare din Leogang in care mai demult se extragea argint, este una din cele mai vechi instalatii, care este accesibila in Salzburg.

7. CASCADA SIGMUND-THUN KAPRUN – Cascada din Kaprun are o adancime de 32 m si o lungime de 320 m prin chei si a formai netezimi impresionante, santuri si alte forme incalcite. O aventura pentru toata familia.

8. CENTRUL PARCULUI NATIONAL – inscenare a mediului alpin, care este unic in felul sau, in imprejurimile Groβglockner-ului, alte 266 de varfuri de peste trei mii de metri, peste 342 de ghetari si o cascada, care este una din cele mai impresionante din lume.

Viena a fost desemnata de doua ori patrimoniu mondial de catre UNESCO: pentru orasul istoric si pentru stilul baroc al palatului si al parcului Schönbrunn.

In centrul orasului se afla Domul Sf. Stefan, reper impresionant al goticului, iar barocul se regaseste in Hofburg, fosta resedinta imperiala.

Pe langa scena plina de viata a artei si culturii, cu nenumarate muzee si evenimente, mai exista si renumitele cafenele vieneze, tavernele de la periferii, nenumaratele biserici, precum si pietele colorate, strazile cu magazine, care confera aerul aparte al Vienei.

La fel de atractiv este numarul neobisnuit de mare al spatiilor verzi, pentru un oras atat de mare, precum si suprafetele destinate destinderii, cum sunt padurile vieneze, romantica padure Prater sau insula Dunarii, un paradis al petrecerii timpului liber.