Roma

Roma este orasul cu o mie de fete, unde fiecare strada si piazza permite interpretari diverse.

Modern si vechi, trecut si nou sunt mereu alaturi, tot timpul.


Chiar daca calatoriti doar pentru o zi, o saptamana, fiti pregatiti sa pasiti in cel mai mare muzeu un aer liber.
Roma va va seduce si va va lasa cu greu indiferent. Roma va va surprinde, ca o femeie frumoasa de varsta medie, care inca mai are multe de oferit si de a carei frumusete este doar pur si simplu estompata de timpul care trece.

Roma este unul dintre orasele cele mai fotogenice din lume -, nu este surprinzator atunci cand va amintiti ceea ce e aici - Vaticanul, Fantana din Trevi, Piata Sf Petru, Treptele Spaniole, Colosseum...
Fie ca va petreceti timpul vizitand obiectivele turistice, sau lenevind in cafenele privind la lumea care trece, va fi randul tau sa descrii propria vacanta la Roma

Roma este un loc romantic pentru luna de miere, destinatie de vacanta, si un oras al modei.

Roma mai este numita si Caput mundi („Capitala lumii”), la Città Eterna („Orasul etern”), Limen Apostolorum („Pragul apostolilor”), sau la città dei sette colli („Orasul celor sapte coline”)

Ce sa vizitezi in Roma:

  • Colosseum – locul in care se desfasurau celebrele lupte ale gladiatorilor, si este cel mai mare anfiteatru roman din intreaga lume. Numele este dat de statuia colosala de 36 m care il reprezinta pe Niro in chip de zeu al soarelui.
  • Piazza del Campidoglio – Proiectata de Michelangelo, contine 3 cladiri principale, accesul facandu-se urcand niste trepte maiestuoase. Este pozitionata in partea de sus a Dealului Capitoliului.
  • Piazza Venezia – Oricine viziteaza Roma, va ajunge mai devreme sau mai tarziu in Piazza Venezia. Aceasta se afla in centrul Romei la capatul Via del Corso. De aici mai este foarte putin de mers pana la faimoasele obiective turistice ale Romei, cu ar fi Forumul Roma, Phanteonul, Campidoglio
  • Pantheon – cea mai rezervata si influeta cladire din Roma antica. Este un templu roman dedicat tuturor divinitatilor romanilor pagani. Probabil cea mai fascinanta particularitate este arhitectura. Fatada este impodobita cu 16 coloane corintice si a caror inscriptie inseamna ” Marcus Agrippa, fiul lui Lucius, in timpul celui de al 3-lea consulat, a construit aceasta”.
  • Fontana di Trevi – Proiectata de Nicola Salvi, este cea mai faimoasa fantana baroca din Italia. Exista si o legenda care spune ca aruncarea unei monede in apa fantanii iti garanteaza intoarcerea la Roma, si o dorinta ti se va indeplini.
  • Vatican – cel mai mic stat din lume. In anul 1984 a fost inscris in patrimoniul cultural mondial UNESCO (singurul stat din lume declarat obiectiv de Patrimoniu al Umanitatii de catre Unesco)
  • Basilica Sf. Petru – Proiectata in stil arhitectural baroc, de catre Gian Lorenzo Bernini, este situata in centrul Vaticanului. Este denumita si Bijuteria coroanei Orasului Vatican, si este considerata cea mai importanta biserica din lume. De indata ce intram in Bazilica Sfantul Petru, in prima capela din dreapta se poate admira celebra Pieta a lui Michelangelo, capodopera de tinerete a lui Buonarroti, care in ultimii ani al secolului al XV-lea a stiut sa dea o naturalete incredibila figurii suferinde a Fecioarei si corpului fara suflare a lui Iisus.
  • Catacombele Vaticanului – Sub Bazilica Sfantul Petru se afla Catacombele Vaticanului, ce gazduiesc capele dedicate sfintilor si mormintele multor papi si suverani.
  • Columna lui Traian - Simbolizeaza victoria lui Traian in urma cuceririi Daciei.
  • Piazza Navonna - una dintre cele mai frumoase piete ale Romei. Compusa din 3 mari fantani, cea mai mare fiind Fontana dei Quattro Fiumi (fantana celor patru rauri). Cele patru figuri ale fantanii reprezinta un fluviu de pe cate un continent – Nilul, Gange, Dunarea, Rio della Plata.