Phuket

Localizata la aproximativ 860 km la sud de Bangkok, pe coasta vestica a Thailandei, cea mai intinsa insula a acestei tari, Insula Phuket este destinatia principala a turistilor dornici de plaja.

Frumusetea naturala a insulei este data de satele sale pitoresti, plantatiile de cocos si arborii de cauciuc si varietatea de flori salbatice care cresc pe langa muntii impaduriti. In apropierea insulei recifele de corali sunt pline de viata. Coasta de est este formata mai ales din stanci, tinuturi mlastinoase si mangrove. Aproape toate plajele decente din Phuket sunt pe coasta vestica. Legatura dintre insula si uscat se face printr-un pod, iar cultura insulei este usor diferita, o fuziune intre influente chinezesti si portugheze, combinate cu traditiile Chao Naam.

Principalul resort ofera plaje albe si nisipoase, golfuri linistite, posibilitatea practicarii multor sporturi acvatice, divertisment variat.

Cele mai populare zone cu plaje sunt: Patong, Karon si Kata, desi pe insula sunt si alte plaje presarate din loc in loc. Orasul Phuket este un punct de baza din care se poate pleca spre a explora padurile tropicale si plantatiile de cauciuc, cacao, ananas si cocos.

Una dintre atractiile principale ale insulei o cinstituie scufundarile, o ocazie de a descoperi bogata viata marina a apelor ce scalda insula Phuket. Aceste ape reprezinta casa a sute de specii marine de pesti si corali.

Atractii: Patong - cea mai animata si mai intinsa plaja a insulei, Karon - o plaja activa in timpul zilei insa mai linistita seara, Kata - plaja recomandata pentru familii, Bang Tao - recomandata pentru laguna si pentru resorturile luxoase din zona.