Peru

Imagineaza-ti 10 000 de ani de istorie, cuprinisi intr-o singura tara in care siturile arheologice sunt la tot pasul si ne prezinta imagini despre obiceiurile si modul de viata al unor civilizatii misterioase ce au disparut de pe fata pamantului.

Cultura peruana actuala este in acelasi timp unica si variata, fiind influentata atat de mostenirea culturala a civilizatiilor antice native cat si de conquistadorii spanioli ce au impus o noua cultura si religie.

Peru este o experienta! Incepand cu zona de nord unde pe plajele Oceanului Pacific, pescuitul practicat de localnici de cateva milenii, este treptat inlocuit de resorturi faimoase. Continuand pe coasta oceanlui, in apropiere de Lima, capitala tarii, unde se gaste una dintre cele mai mari mistere ale omenirii Liniile de la Nazca si Caral, situl arheologic numit “orasul mama” datorita faptului ca de aproximativ 5000 de ani nu a mai fost locuit de nimeni, astfel ca in acest loc exista raspunsul la multe intrebari legate de civilizatiile stravechi despre care stim foarte putine lucruri..

Rezervatia Nationala Paracas a fost constituita pentru a proteja ecosistemului marin, a unei zone cu specific desertic subtropical si a patrimoniului cultural dar si istoric al culturii preincase Paracas. Situate in Golful Paracas, Insulele Ballestas sunt o minune a naturii si vietii marine salbatice, aici este casa a mii de pasari, printre care pelicani si cormorani si deasemeni teritoriul leilor de mare, al focilor si pinguinilor Humboldt.

Spre centrul tarii, ascunsa intre Muntii Anzi se afla inima imperiului Incas, o zona intinsa de o valoare culturala inestimabila. O calatorie pe Valea Sacra Urubamba, reconstiuind Drumul Incas te va purta de la Cusco, centrul lumii cum era considerat de incasi, pana la cetatea pierduta Machu Pichhu, pe un traseu de o frumusete naturala deosebita si in care locatiile unor temple si morminte imperiale uitate de lume, sunt cunoscute inca doar de localnici.

Peste varfurile inalte de peste 4000 m ale muntilor Anzi catre sud, se gaseste Lacul Titicaca, cel mai mare lac din America de Sud, locul de unde a inceput legenda imperiului Incas.

Denumit si Patria Condorilor , Peru este mai mult decat atat deoarece detine un total de 63 de Parcuri Naturale si arii naturale protejate, a caror suprafata este de 15 procente din suprafata totala a tarii.Cea mai importanta este Padurea Tropicala Amazoniana, care in totalitate detine o treime din fauna de pe intregul glob fiind considerata padurea tropicala cu cea mai bogata biodiversitate din lume.

Cheltuieli Diverse

-  Costul unei mese in Peru variaza intre 10 USD  * si 20 USD**.

*restaurant de tip fast food sau restaurante mici

** restaurant de tip local cu o clasificare normala- medie.

-  sticla cu apa variaza intre 0.5 USD si 1.5 USD in functie de locul de unde este achizitionata si de cantitate.

-  Ceai/cafea ~ 1.5- 2 USD

-  Bere ~ 4USD

-  Tips-uri ghizi locali/ soferi~ 35 USD pentru toata durata excursiei;

FAST FACTS

CAPITALA:

Lima

FUS ORAR:

-7 h

POPULATIE:

29 500 000 locuitori

MONEDA:

Nuevo Sol Peruan (PEN)

CURS VALUTAR:

1EUR~ 3.3 PEN/ 1USD~ 2.5 PEN

MONEDA ACCEPTATA

USD, EUR ( USD este de preferat)

LIMBA OFICIALA:

Spaniola

VIZA:

Nu este necesara pentru cetatenii romani

ASIGURARE MEDICALA

Recomandam ca inainte de calatorie sa inchieiati o asigurare medicala, ce asigura un minim de servicii.

CLIMA

Clima in diferitele parti ale lumii este in ultimii ani din ce in ce mai imprevizibila. Pentru o previziune completa va recomadam sa vizitati site- ul www.weather.com cu cateva zile inainte de plecare.

Anotimpurile  in Peru sunt invers decat cele din emisfera nordica, in aceasta zona este iarna intre lunile Iulie si Octombrie si vara intre lunile Decembrie si Februarie. Luna Noiembrie este o luna de tranzit, in care temperaturile sunt de aproximativ 20-24 grade ziua si intre 5-15 grade noaptea. Cu precipitatii relativ reduse si in general doar in timpul noptii, aceasta este una dintre cele mai bune perioade pentru a vizita Peru.