Pattaya

In urma cu 50 de ani, Pattaya era un sat de pescari accesibil numai cu barca din Bangkok sau alte orase din apropierea estuarului Chao Phraya, cel mai solid element care a dus faima asezarii fiind acela ca a servit ca loc de odihna regelui Narai in timpul campaniei militare duse pentru alungarea fortelor birmaneze din tara sa.

In prezent, trei milioane de turisti dau viata in fiecare an acestei plaje, venind aici pentru a se bucura de serviciile oferite de hotelurile mari sau de modestele pensiuni, de discotecile zgomotoase, elegantele restaurante, magazinele de suveniruri si nenumarate cluburi de noapte; alaturi de acestea, turistii pot lua lectii de golf sau orice fel de activitate legata de ocean. 

Pattaya este locul unde turistii pot combina relaxarea alaturi de un program non-stop de divertisment fiind una dintre cele mai mari statiuni ale distractiei din sud-estul Asiei. Noul Central Festival Pattaya este cel mai mare centru comercial din Asia construit intr-o statiune de litoral.

Kp Lan este unul dintre cele mai cunoscute obiective din Pattaya, multi utirsti petrcand o zi in aer liber pe una din insulele invecinate, al caror nisip este mult mai curat decat cel de pe plaja municipala. Ko Lan este cea mai populara si se lauda cu plaje frumoase, cu ape limpezi si cu o bogatie de corali. Turistii pot admira coralii dintr-o barca cu fundul de sticla sau facand scufundari.

Atractii: Statuia Marelui Buddha, Parcul Acvatic Pattaya, parcul cu Turn din Pattaya, Mini Siam, Satul de Elefanti Pattaya, muzeul Wat Yan Sangwraram, Gradinile Tropicale Nong Nooch