Paris

Parisul este unul dintre cele mai fascinante si romantice orase ale Europei, iar turistii care-l viziteaza afla ca aproape nu exista limite in ceea ce-ti poate oferi sa vezi si sa faci.

Supranumit “Orasul luminilor”, Parisul este coplesitor, iar mostenirea sa arhitecturala si artistica combinata cu atractia de netagaduit si serviciile turistice de clasa, fac din fiecare vizita o experienta de neuitat. In fiecare an milioane de oameni vin sa se minuneze de frumusetea lui desavarsita, sa-i savureze bucataria exceptionala si sa se rasfete cu cumparaturi in magazinele de reputatie internationala.

Grandoarea absoluta a Parisului reuseste intotdeauna sa depaseasca asteptarile si fiecare vizitator gaseste ceea ce si-a dorit, fie istorie, arhitectura, arta, cultura sau atractiile  moderne ca Disneyland. Fiind relativ mic in comparatie cu alte capitale, acest lucru face ca Parisul sa fie foarte practic pentru vizitatori, majoritatea punctelor de interes aflandu-se la distanta relativ mica unele de altele. Raul Sena, trecand pe sub numeroase poduri, aduce un plus de farmec orasului si-l imparte in doua. Situate in partea de nord a raului, numita “Rive Droite” (malul drept), se afla unele dintre cele mai renumite puncte de reper inclusiv faimoasa artera Champs Élysées care conduce catre Arcul de Triumf. La capatul celalalt al faimosului bulevard se afla La Place de la Concorde, o piata minunata unde au avut loc multe evenimente istorice importante, inclusiv executia lui Ludovic al XVI-lea. In est se afla binecunoscutul Muzeu Luvru si Centrul Pompidou, in sudul caruia troneaza, pe Île de la Cité, faimoasa si impozanta catedrala Notre Dame.

Zona din sudul raului se numeste “Rive Gauche” (malul stang) si aici se afla Turnul Eiffel, faimos in intreaga lume, dominand cerul si oferind privitorului panorama incredibila a orasului.