Marea Rosie si Sinai

Vacantele la Marea Rosie sau Golful Aqaba garanteaza relaxarea pura si distractia de vacanta, climatul temperat perfect si o lume subacvatica fascinanta a deliciilor marine. Pe continent, scenele muntoase de desert imbie calatorul la o calatorie de o zi, sau aventuri mai lungi, prin muntii spectaculosi al Sinaiului de Sud sau la manastirile Sf. Petru, Sf. Antoniu sau Sf. Ecaterina.

Sinai este o peninsula triunghiulara marginita la vest de Golful Suez si Canalul Suez si la est de Golful Aqaba si Desertul Negev din Israel.

Sinaiul este cunoscut pentru dimensiunea lui religioasa. Probabil ca si numele lui provine din cele mai vechi culte religioase ale Orientului Mijlociu, si anume de la Sin, numele zeului lunii.

Sudul si nordul Sinaiului sunt doua regiuni care se contrasteaza puternic. Sudul este muntos si marginit de plaja, nordul este un platou mare ce coboara spre malul Mediteranei.

Nu ratati:

  • Muntele Sinai – locul unde Moise a primit Cele Zece Porunci, face parte din Patrimoniul International UNESCO – un loc exceptional pentru a admira rasaritul.
  • Pasarile din Protectoratul Zaranik – in nordul Sinaiului.
  • Ruinele templului de la Serabi al-Khadim – inchinat zeitei Hathor.
  • Manastirile Sf Antonie si Sf Pavel – poate cele mai vechi din lume.


Hurghada - leaganul coastei de vest al turismului de vacanta pentru inot si scufundari

Pe coasta Marii Rosii, la 370 km de Cairo, este prima statiune cu care a inceput industria turistica din Egipt. De la un umil satuc de pescari, orasul a devenit o infloritoare destinatie turistica. El ofera astazi conditiile ideale pentru toate tipurile de sporturi de apa, precum si mile intregi de coaste imaculate cu cazare de calitate, restaurante si ospitalitate pentru toate gusturile.

Hurghada este un loc dedicat in intregime turismului. Plaja si marea asigura distractia pe timpul zilei, iar noaptea prinde viata in barurile si restaurantele din statiune.

Aici nu exista Egiptul monumentelor antice, si nici cultura araba sau cea islamica nu prea isi fac simtita prezenta. Marea este aici marginita de plaje acoperite cu nisip fin, iar in unele locuri patrund in mare recifuri de corali, a caror frumusete subacvatica ii incanta pe iubitorii de scufundari.

Hurghada se afla pe harta turistica in special datorita scufundarilor. Exista numeroase centre de scufundari care ofera cursuri speciale pentru incepatori, si o gama variata de oferte.

Celor mai putin curajosi, podeaua din sticla a vapoarelor le ofera posibilitatea de a surprinde viata coralilor.

Nu trebuie ratat Acvariul Marii Rosii – unde puteti vedea mai de aproape vietuitoarele marine, si o vizita in Valea Camilelor.

El Gouna - la numai 20 km nord de Hurghada, statiunea de vacanta moderna construita de la inceputuri ca paradis de vacanta, este destinatia perfecta pentru vacantele linistite de familie sau sederile pe termen lung. Statiunea se intinde pe un arhipelag extins de insule artificiale si este usor accesibila prin autobuz, bicicleta sau plimbare.

Sharm al-Sheikh - Orasul Pacii

Este situata pe cel mai sudic varf al Peninsulei Sinai. Epicentrul original al acestei Riviere a Marii Rosii pline de pulsatii este Golful Naama, in jurul careia a fost dezvoltata o infrastructura mondiala de turism de a lungul unor golfuri adiacente, care includ acum si zona Sharm El-Maya si pana la Golful Nabq.

Viata subacvatica spectaculoasa este fara indoiala cea mai mare atractie la Sharm, in afara de plajele nisipoase intinse si multitudinea de optiuni de petrecere a timpului liber in cadrul acestui paradis de a lungul a mai mult de 25 de km de coasta.

Printre cele mai renumite locuri unde se fac scufundari se numara Gradina Apropiata si Gradina Miklocie, precum si spectaculoasa Gradina Indepartata, la toate ajungandu-se cu vaporul. Nu trebuie rata nici primul parc acvatic din Egipt, Ras Muhammad la 30 km sud-vest de Sharm al-Sheikh. Pe langa scufundari si snorkeling, trebuie remarcate si izvoarele de sulf ale statiunii care sunt considerate remedii pentru cei care sufera de boli reumatice si de piele. Morfologia litoralului din aceasta zona este unica.

Cu scufundari si snorkeling,  windsurfing si alte sporturi de apa, echitatie, camile, safari in desert si mari atractii din apropiere de antichitati, este aproape imposibil pentru un turist sa sufere vreodata de plictiseala.