Malta

Malta este situata la aproximativ 90 km sud de Sicilia, in centrul Marii Mediterane. Malta este alcatuita din sase insule : Gozo, Comino, Cominotto, Filfa, St. Paul si cea mai mare ca suprafata Malta.

Malta se bucura de mare si soare, golfuri stancoase, pesteri subacvatice, plaje cu nisip rosu, si nu trebuie sa uitam de Fereastra Albastra.  

Cea mai mare comoara a insulei este piatra sa - un tip deosebit de calcar. Aceasta piatra aurie, care i-a castigat Maltei denumirea de Melita, 'insula de miere', a inspirat 7000 de ani de arhitectura.

Orase, fortarete, biserici si palate au transformat Malta in ''giuvaerul'' unic care este astazi.

Ce trebuie sa vizitezi:

  • Valletta – oras al cavalerilor
  • Gradinile Barracca – ofera o priveliste minunata asupra Marelui Port
  • Biserica Cavalerilor Ioaniti
  • Co-catedrala Sf. Ioan - ascunde un numar de comori nepretuite in spatele fatadei sobre
  • Mdina - vechea capitala a insulei, este considerata a fi una dintre cele mai frumoase cetati medievale locuite din Europa.
  • Insulele Gozo si Comino – Gozo este situat la numai o jumatate de ora cu feriboatul fata de Malta, impregnata cu mituri si secrete proprii. Insula perfecta pentru a te refugia pentru o clipa. Comino este situata la jumatatea distantei dintre Gozo si Malta, un paradis pentru scufundatori, scafandri, surferi. Laguna albastra a insulei Comino, cu apa sa de culoare turcoaz si plaja aurie, poate constitui ingredientul perfect pentru o excursie unica.

Poporul maltez este plin de viata, inimosi, avand un mod unic de a-ti ura “Bine-ai venit!". Este un amestec de serenitate si ospitalitate traditionala.

Valletta, capitala Maltei este un sit al patrimoniului mondial, un adevarat muzeu in aer liber. Este o experienta vie a arhitecturii baroce, un monument donat de catre Cavalerii Sf.Ioan de aproape cinci secole in urma.

Presarata cu cafenele si baruri, orasul este astazi una dintre principalele atractii turistice ale Maltei. Ofera o imagine uimitoare asupra Portului Grand Malta, adesea descris ca fiind cel mai frumos din Marea Mediterana.