Madeira

In fapt, nu aveti de parcurs un drum lung pentru a gasi destinatia de vacanta ideala. Exista o mie si una de motive pentru a vizita Madeira.

In plus fata de peisajele sale uimitoare si munti luxuriante, acest arhipelag include, de asemenea, o clima blanda tot timpul anului, o primire calduroasa.

Arhipelagul este in Oceanul Atlantic, la 500 de km de coasta Africii si 1000 km de Europa. Acesta e la doar un zbor de 90 minute de la Lisabona. Datorita locatiei geografice excelente si a reliefului  de munte, aceste insule au vremea surprinzator de tamaduitoare, cu umiditate moderata, temperaturi placute cu o medie de 25 gradeC  in timpul verii si 17 grade C in timpul iernii.

Madeira este mult mai mult decat doar o insula. Este un loc mistic, de devotament si de liniste, unde puteti gasi un echilibru intre corp si minte.

La fel ca noi, cu esenta noastra duala a corpului si a sufletului, Madeira este facuta din contraste, intre adancul oceanului si muntii inalti, soare si zapada, albastru senin de mare si culorile exuberante de flori. In armonie perfecta a acestui peisaj contrastant Madeira, este in cazul in care echilibrul mult dorit intre corp si minte pot fi gasite.

Pentru a va face vacanta de vis, intr-adevar trebuie sa petreceti ceva timp pe insula paradisiaca Porto Santo 40 km de la Madeira, la numai 15 minute cu avionul sau 2h30 pe ferry. Insula de aur este binecuvantata cu 9 km de nisip fin, nepoluat spalat de o mare limpede si calma - tot ce aveti nevoie pentru un sejur perfect.

Desi este mica, Madeira este bogata  in peisajul maiestuos si de o frumusete rara.

Principalele locuri de vizitat în Insulele Madeira, Funchal, capitala arhipelagului, Caniço, coasta de est (Santa Cruz si Machico), coasta de vest (Câmara de Lobos, Ribeira Brava, Ponta do Sol si Calheta), coasta de nord (Porto Moniz, São Vicente si Santana) si Porto Santo.

Madeira este, de asemenea, renumita pentru formele armonioase si culorile contrastante ale sale ale nenumaratelor plante exotice de peste tot in lume. Multumita climatului de exceptie, puteti admira flori, cum ar fi orhidee, pasari ale paradisului, anthurium, magnolii, azalee si proteas in mediul lor natural pe tot parcursul anului.