Kotor

Muntenegru are, de asemenea, un bogat patrimoniu istoric si cultural, un rezultat al diverselor civilizatii care au dominat tara de-a lungul anilor.

Aveti posibilitatea sa pasiti inapoi in timp, la Kotor, unul din cele mai bine conservate orase medievale si sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, sau alegeti dintr-o multime de manastiri si biserici de stil bizantin, palate venetiene si alte monumente istorice si muzee.

Situat de-a lungul, unul dintre golfurile cele mai frumoase din Muntenegru este Kotor, un oras de comercianti si marinari celebri, cu multe povesti de spus.

Orasul vechi din Kotor este o urbanizare bine conservata, tipica Evului Mediu, construit intre secolul XII-XIV.

Arhitectura medievala si numeroase monumente ale patrimoniului cultural, cladirile strabatute, cu strazi inguste si piete, fac din aest oras o destinatie perfecta pentru petrecerea timpului liber.

Ce merita de vizitat:

Catedrala din Sveti Tripun , un monument al culturii romane si una dintre cele mai cunoscute simboluri ale orasului.

Biserica Sveti Luka (secolul al 13-lea), Biserica Sveta Ana (12 sec), Biserica Sveta Marija (secolul al 13-lea), Biserica Gospe Zdravlja DO (secolul 15) , Palatul princiar (secolul 17) si Teatrul Napoleon (secolul 19), sunt toate comorile care fac parte din patrimoniul bogat Kotor Carnavaluri si Fiesta sunt organizate in fiecare an pentru a da farmec suplimentar la acest cel mai frumos oras al litoralului muntenegrean.

Kotor este cu siguranta cel mai faimos oras din Muntenegru atunci cand vorbim despre cultura si de repere culturale. Orasul este numit in ultimul timp, din cauza frumusetii sale de nedepasit,"Mireasa de la Marea Adriatica".