Florenta

Florenta este considerata bijuteria Toscanei. LEAGANUL RENASTERII

La poalele Apeninilor din regiunile Toscana si Emilia-Romagna, intr-o larga vale inclinata inconjurata de coline unduioase, se inalta Florenta, o destinatie turistica privilegiata, al carei trecut glorios isi rasfrange ecourile pe strazile, in edificiile si in pietele cu o arhitectura aparte.

Inima capitalei toscane este centrul istoric, cu magazine elegante, mici ateliere artizanale si, in primul rand, cateva dintre monumentele-simbol ale orasului. Printre ele se numara Palatul Vechi, al carui turn cu clopot se inalta le peste nouazeci de metri.

Centrul istoric a fost declarat patrimoniu mondial UNESCO in anul 1982, fiind considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase orase ale lumii, iar arta, mostenirea istorica isi pastreaza impactul major in lume.

Amprentele lui Michelangelo si Da Vinci, ca si a altor artisti renscentisti se vad peste tot: de la catedrala Santa Maria del Fiore cu vestitul turn al lui Giotto si cupola, realizata de Brunelleschi, Baptistria, Muzeul catedralei (care adaposteste copia vestitei Pieta a lui Michelangelo, aflata in original in catedrala Sf. Petru de la Vatican, pana in Piata Signoria si Palazzo Pitti, trecand peste Arno pe vestitul Ponte Vecchio

Milioane de iubitori de arta ii calca pragul in fiecare an si se bucura de istoria dezvaluita la fiecare colt de strada.

Nu trebuie sa ratati:

  • Domul din Florenta - unul dintre cele "3 mari monumente" ale Italiei, alaturi de Turnul inclinat din Pisa si de Colosseumul din Roma. Acesta a fost construit in aproape 150 de ani si apartine stilului neo-gotic. Urcand cele 463 de scari pana deasupra catedralei veti descoperii intrgeul centrul al Florentei.
  • Ponte Vecchio - este faimos pentru magazinele de bijuterii din aur construite pe acesta. Initial magazinele au fost macelarii dar in secolul XV familia de Medici a interzis vanzarea de carne si astfel aurarii le-au luat locul.
  • Academia di Belle Arti - aici vei gasi o colectie mica dedicata lui Michelangelo ce contine si cateva sculpturi neterminate ale marelui artist, inclusiv piesa originala a celebrei statui "David"
  • Galeria Ufizzi este este unul dintre cele mai vechi muzee de arta din Europa si se afla in interiorul Palatului Uffizi. Aici vei gasi o multime de opere de arta apartinand lui Leonardo da Vinci, Botticelli, Giotto, Raphael sau Caravaggio.
  • Palatul Pitti - a fost resedinta familiei de Medici iar acum adaposteste numeroase muzee si expozitii, printre care: Galeria de arta moderna, Apartamentele regale, Muzeul argintului, Muzeul portelanului sau Muzeul trasurilor. Gradina palatului poarta numele de Boboli si cuprinde o numeroasa colectie de statui datand din secolele XVI-XVIII.

Florenta si comorile sale magnifice asteapta vizita dumneavoastra!