Costa Brava

Tarmul Mediteranei va stii mereu sa te imbie cu una dintre cele mai frumoase privelisti din lume, unde soarele, palmierii, apa cea mai limpede si localnici primitori abunda. Costa Brava si Costa Maresme sunt zone de o mare diversitate, atat din punct de vedere al peisajului, cat si din cel al serviciilor turistice.

Sunt situate in regiunea spaniola a Cataloniei, in nordul Barcelonei, unul dintre cele mai atragatoare orase din lume. Calella, Pineda de Mar, Santa Susana sunt statiuni din Costa Maresme, iar Blanes si Lloret, cele din Costa Brava.

Oriunde alegi sa stai, serviciile sunt ireprosabile, iar posibilitatile de distractie si petrecere in mod placut a timpului liber, sunt practic nelimitate. Te poti plimba pe stradutele inguste si pitoresti unde vei avea ocazia sa admiri cladirile frumoase cu o arhitectura specifica. Tavernele aflate pe malurile marii sau la orice colt de strada te vor ademeni sa gusti una din bauturile traditionale spaniole, si anume sangria.

Montserrat este un loc pitoresc, unde poti vizita Manastirea Benedictina sau biserica dedicata Fecioarei Maria. Muzeul de aici adaposteste lucrari de Picasso, Dali, El Greco, Caravaggio, Degas, Monet sau Sisley.

CALELLA ofera turistilor o viata de noapte animata, dar si vacante de neuitat gratie minunatelor plaje din aceasta zona. Datorita climei placute pe perioada intregului an, la Clubul Nautic se pot practica diferite sporturi nautice. Terasele si restaurantele de la malul marii imbie vizitatorii sa deguste din mancarurile tadititonale catalane. 

PINEDA DE MAR ofera turistilor o plaja spatioasa si niciodata prea aglomerata. Pineda de Mar este un centru comercial cu o mare varietate de magazine, iar barurile si terasele cafenelelor sunt intotdeauna pe aproape. Statiunea este axata pe turismul de familie, iar viata de noapte este pe masura.

SANTA SUSANNA este cunoscuta ca fiind o destinatie pentru turisti straini inca din 1970, cu o multime de atractii turistice in lunile calde: Marine World cu peste 300 animale marine (spectacole cu delfini si lei de mare) si cel mai mare water park din Europa, Water World.

MALGRAT DE MAR se afla in zona de litoral cuprinsa intre Santa Susanna si Blanes, in apropierea oraselor Calella si Lloret de Mar. O parte din acest orasel este si parcul turistic Santa Susana. Statiunea se intinde de-a lungul tarmului, unde atmosfera tipic spaniola se materializeaza prin caracteristicile alei pietonale, cafenele, mici magazine si restaurante.

LLORET DE MAR este fara indoiala cea mai mare statiune de pe Costa Brava si devine foarte animata in timpul serii datorita numeroaselor baruri si discoteci. Cu siguranta nu va veti plictisi in timpul sejurului in aceasta statiune datorita numeroaselor posibilitati de plimbari, shopping, sau excursii.

TOSSA DE MAR este situata la 95 de km de Barcelona si la 100 km de granite cu Franta. Este un oras cu stradute pietruite si un castel magnific, in care istoria si arta se impletesc cu savoarea traditionala a unui oras marinaresc. Coasta lunga de 14 km este alcatuita din golfulete linistite, cu plaje aurii, ce va ofera facilitati pentru sporturi nautice si alte activitati de divertisment.