Corfu

Portul care a legat Rasaritul de Apus. Locul unde a poposit Ulise, maretul erou al lui Homer, taramul ales de Poseidon pentru a-si trai dragostea cu Amfitriti, ramane acelasi incantator loc care, pana in zilele noastre, gazduieste si incanta popositorii contemporani: plini de frumusete, romantic, natural, incarcat de istorie dar mai presus de toate, imprevizibil,

CORFU continua si astazi sa-si vrajeasca vizitatorul.

Cea mai des intalnita intrebare pusa la receptia hotelurilor este: pot sa mai raman cateva zile?

Poate ca pentru europeni a incetat sa reprezinte o destinatie exotica, ramane insa, pentru totdeuna, una dintre cele mai fermecatoare regiuni ale Europei.

Natura impresionanta, plaje izolate, apa cristalina, poteci umbroase serpuind printre livezi de maslini seculari, biserici bizantine, sate stravechi, datand de pe vremea Ocupatiei Venetiene, taverne pitoresti grecesti dar si servicii moderne pentru a va gazdui si a va distra.

Insula Corfu este eleganta si delicata prin insasi natura sa. Litoralul rasaritean este protejat de faleza continentala si astfel, apele sunt linistite si se ofera innotului, adancurile isi ofera bogatiile spre a fi cercetate iar accesul in oras este deosebit de facil.

Coasta N-E este renumita pentru apele cristaline, pietricelele multicolore de colectie si fundul apei care coboara brusc.

Coasta S-E ofera ape foarte adanci, insulite de nisip cu umbra, mici taverne chiar pe malul marii iar soseaua ajunge pana la plaja.

La N-V de Corfu se afla insulele Diapontia Mathraki, Othonoi si Erikousa. Prima insula este inconjurata de recifi si stanci, greu de accesat si de aceea este si cea mai uitata de lume. Celelalte doua insa, reprezinta prima oprire pe care o fac corabiile provenite dinspre Adriatica si de aceea au o viata mult mai vioaie. Plajele lor indepartate atrag in mod deosebit iubitorii de natura salbateca.

Coasta N-V este dominata de stanci inalte si goale dintre care se deosebesc uimitoarele stanci din Paliokastritsa. Aici este locul ideal pentru cercetari subacvatice.

 

CORFU este locul în care spiritul renaste si simturile se trezesc la viata.