China

Se stie despre China, ca gazduieste cea mai mare populatie de pe glob, cei mai inalti munti din lume, Himalaya, cel mai mare fluviu din Asia, Yangtze, unul dintre cele mai vaste teritorii din lume si una dintre cele mai vechi si semnificative civilizatii din lume. Se mai stie ca aceasta tara se identifica cu, Desertul Gobi, Provincia Tibet, Marele Zid Chinezesc, Varful Everest si recent cu Armata de Teracota si Hong Kong, insa din ce in ce mai mult China in zilele noastre se schimba in ochii vizitatorilor in mult mai mult decat ce s-a povestit despre ea de-a lungul timpului.

Cu o clima si un relief la fel de variat ca si distantele extaordinare pe care se intinde, China si-a deschis portile catre turism punand la dispozitia celor care o viziteaza pe o parte culura veche de mii de ani si pe de alta parte cadrul natural de care dispune imbinand astfel toate elementele unei vacante de succes.

Capitala, Beijing, este locul in care aceasta tara isi expune cu mandrie istoria si cultura straveche, acest lucru fiind posibil datorita faptului ca ultimele doua dinastii ce au condus China au avut capitala aici. Splendidele palate in care acestia au avut resedinta, parcurile si cele peste 50 muze ce gazduiesc colectii incredibile de obiecte de arta si istorice sunt doar cateva dintre elementele ce fac din Beijing destinatia principala din China.

Cel mai important obiectiv turistic din China fara doar si poate este Marele Zid Chinezesc, despre care s-a spus ca se poate vedea din spatiu datorita dimensiunilor sale impresionate. Acesta a fost construit din pietre, caramida si pamant batatorit, cu o inaltime pe alocuri de 10 m si o lungime estimata la 8850 km, zidul a fost gandit ca o structura de aparare impotriva hoardelor mongole din nord.

Zona rurala, reprezentata frumos de comunitatile din sudul Chinei, impresioneaza orice vizitator prin simplitatea stilului de viata, obiceiuri, traditii si prin ospitatlitate. Intinsele campuri de orez, cultivate cu determinare, pescuitul cu cormorani si peisajele neasemuite sunt poate cele mai reprezentative imagini ale acestei parti ascunse si misterioase din China.

Shanghai, este orasul cu cea mai mare populatie din China, fiind considerat unul din motoarele economiei acestei tari. Fiind situat la gura e varsare la fluviului Yangtze in mare, orasul Shanghai, un fost sat pescaresc, a capatat amploare in ultimul secol datorita pozitiei sale strategice.

Va invitam intr-un tur in care va veti familiariza cu metropola Shanghai, veti calatori cu trenul de mare viteza intre Luoyang si Xi’an pentru vizita aici Armata de teracota. Veti face o plimbare cu pluta de bambus pe raul Li si veti asista la perscuit cu cormorani. Veti avea posibilitatea sa vizitati campurile de orez terasate de la Longsheng.

Ultima parte a turului va fi dedicata vizitarii orasului Beijing si veti incheia prin a strabate cea mai frumoasa sectiune a Marelui Zid Chinezesc.

- Costul unei mese in China variaza intre 6 USD  * si 20 USD**.

*restaurant de tip fast food sau restaurante mici

** restaurant de tip local cu o clasificare normala- medie.

-  sticla cu apa variaza intre 0.5 USD si 1.5 USD in functie de locul de unde este achizitionata si de cantitate.

-  Ceai/cafea ~ 1.5- 2 USD

-  Bere ~ 4USD

-  Tips-uri ghizi locali/ soferi~ 25 USD pentru toata durata excursiei;

 

Excursii Optionale

-  Telecabina la Mutianyu~ 5 EUR

-  Plimbare cu vaporasul pe raul Huangpu – Shanghai~ 12 EUR

-  Plimbare cu bicicleta pe zidul orasului Xi’An~ 10 EUR

-  Cina cu specific –Pekking Duck- la Beijing ~ 18 EUR

-  Spectacol al dinastiei Tang cu cina in  Xi’an~ 25 EUR

-  Tur la campurile de orez terasate de la Longsheng ~ 45 EUR

 

In functie de timpul disponibil si de numarul de participanti, o serie de activitati pot fi organizate local. Tarifele pentru aceste excursii se modifica de la un sezon la altul si depind in functie de numarul de participanti, astfel ca nu va putem oferi costurile exacte la aceasta data. Va putem totusi clarifica faptul ca un buget de aproximativ 100-120 EUR/persoana este suficient pentru acest un pachet complex de excursii optionale ,care se pot lua fie ca pachet fie individual. Insotitorul de grup la sosirea in China va va reconfirma tarifele pentru aceste excursii.

FAST FACTS

CAPITALA:

Beijing

FUS ORAR:

+6h

POPULATIE:

1,339,724,852 locuitori

MONEDA:

Yuanul renminbi (CNY)

CURS VALUTAR:

1EUR~ 8.1 CNY/ 1USD~ 6.2 CNY

MONEDA ACCEPTATA

USD, EUR ( USD este de preferat)

LIMBA OFICIALA:

Chineza

VIZA:

Se obtine in avans

VIZA

Cetatenii romani ce calatoresc in China, sunt obligati sa obtina viza inainte de plecare. In acest sens va putem ajuta prin depunerea aplicatiei si ridicarea vizei in numele dumneavoastra daca veti specifica astfel. Totusi va informam ca autoritatile chineze impun prezenta dumneavoastra la depunera documentelor, pentru un scurt interviu referitor la motivul si durata deplasarii.

Pentru obtinerea vizei vom avea nevoie de urmatoarele documente:

-  Pasaport in original ( si copie)

-  1 Fotografie tip pasaport

-  Un formular completat ( va fi furnizat de catre agentie)

-  Documente de calatorie ( vor fi furnizate de catre agentie)

-  Taxa de viza – 320 Lei

 

CLIMA

Clima in diferitele parti ale lumii este in ultimii ani din ce in ce mai imprevizibila. Pentru o previziune completa va recomadam sa vizitati site-ul www.weather.com cu cateva zile inainte de plecare.

China are in general o clima temperata cu patru anotimpuri, insa cu multe exceptii de la regula datorita teritoriului vast pe care se intinde.

In luna octombrie este poate cea mai buna perioada pentru a vizita aceasta tara. Cu temperaturi intre 19- 24 grade in functie de zona China in aceasta perioada ofera vizitatorilor un spectacol prin culorile toamnei, prin temperaturile moderate si prin precipitatiile reduse .