Budva

Amplasat pe coasta Adriatica dramatice, Muntenegru este o destinatie in curs de dezvoltare rapida, care nu numai ca ofera un produs superb si diversificat, atat pentru vacante de plaja si pentru intalnirile de afaceri, dar, de asemenea, ofera experiente exceptionale pentru iubitorii de natura, pasionati de sport, activi si pentru vizitatorii indragostiti de cultura.

Cu o locatie magnifica Muntenegru este cunoscut pentru unele dintre cele mai impresionante vederi de coasta in Marea Mediterana.
Peisajul este cu adevarat uluitoare - de la munte la mare - de la muntii negrii la albastru turcoaz al raurilor. De fapt, Muntenegru, ca stat ecologic, este angajat sa pastreze frumusetea sa salbatica

Budva este localitatea vedeta pentru turistii cuceriti de Muntenegru, una dintre cele mai vechi asezari de pe Coasta Adriaticii. Denumit dupa tragediile lui Sofocle care spune ca Cadmus, fiul regelui Agenor exilat in Teba a sosit in Budva cu o pereche de boi, animale de la care deriva si numele orasului Budva.

Orasul Vechi impresioneaza prin arhitectura de origine venetiana, prin cladirile si bisericile vechi de sute de ani.

Nu trebuie sa ratati:

Biserica Sfantul Sava - una dintre cele mai bine pastrate biserici, ale carei fresce dateaza aproximativ de la jumatatea secolului al II-lea. 

Citadela - Fortareata orasului, care a fost construita in secolul al IX-lea. Zidurile orasului se intersecteaza cu cele ale fortaretei si formeaza un sistem de fortificatii unic.

Muzeul din Budva - in apropiere de Citadela, ofera o incursiune in trecutul istoric al localitatii.