Bodrum

Bodrum este un mic port fermecator si atractiv situat pe coasta de sud a Peninsulei Bodrum, un oras turc din provincia Mugla. A fost numit Halicarnassus de Caria, in cele mai vechi timpuri.

Descrierea lui Homer despre Bodrum ca fiind terenul de albastru etern, si cuvintele unui alt rezident din Bodrum, Cevat Sakir care a spus: extazul ceresc de viata in Bodrum este mai buna decat orice fericire eterna ce ne asteapta, nu au fost fara fundament in realitate.


Bodrum are toate facilitatile pentru a satisface toate asteptarile turistilor din toate nivelurile de venituri, de la proprietarii bogati cu iahturi pana la turistii cu banutii numarati care doresc doar o camera la pret rezonabil pentru a face vacanta sa dureze toata vara.

Pe coasta Marii Egee, Bodrum este renumit pentru viata sa plina de culoare. Pe langa vitalitatea orasului in timpul zilei, Bodrum este, de asemenea, renumit pentru viata de noapte extrem de atragatoare de la Piata iskele pana la capatul districtului Kumbahce, strada Cumhuriyet este captusita cu baruri, pub-uri, discoteci si taverne care garanteaza distractie si binedispozitie pentru oameni de toate varstele.

 

Ce sa vezi in Bodrum:

  • Castelul Bodrum – a devenit simbolul regiunii.
  • Mausoleul – una dintre cele sapte minuni ale lumii antice.Este un muzeu in aer liber.
  • Muzeul de arheologie subacvatic – afiseaza obiecte recuperate din mare
  • Castelul Aspat
  • Teatrul antic