Barcelona

Este al doilea cel mai mare oras al Spaniei, dupa Madrid.

Barcelona se afla pe coasta Mediteranei, 160 km sud de lantul muntos Pirinei, care reprezinta granita cu Franta.

Barcelona este un oras vechi de aproape 2000 de ani. Barcelona este o sinteza a istoriei si a frumusetii, conjugare a stilurilor gotic, baroc si modern, cu influenta remarcabila a lui Gaudi si generoasa, induiosatoarea sa arhitectura.

Este un oras care a devenit marele centru in partea de sud a vechiului continent, unde turistii ce vor vizita orasul vor gasi cultura sa imbogatita cu un capitol a mii de ani de istorie,  de arta si extindere spre viitor, toate ce constituie cea mai buna mostenire a Europei.

Barcelona este o uriasa expozitie de arhitectura, ce cuprinde toate stilurile: de la cel roman si gotic, pana la cel international (sticla-metal) al lui Mies van der Rohe. Ornamente bogate, mozaicuri lucitoare, sticla colorata, faianta, lemn, marmura si piatra, in combinatii care sfideaza conventionalul. Intalnirea cu arhitectura lui Antoni Gaudi este coplesitoare. Constructiile imaginate de genialul excentric impresioneaza si uimesc deopotriva.

Atractii in Barcelona:

 • Ciutadella Park – Acest parc a fost proiectat de catre Josep Fontsere, chiar daca originalul parc a fost alterat pentru a gazdui Universal Exhibition si, mai tarziu, Barcelona Zoo, care ocupa in zilele noastre jumatate din domeniul parcului.
 • Barcelona Zoo – a fost deschis in anul 1892. Gazduieste un total de 7500 de animale
 • Arcul de triumf – construit in anul 1888 ca intrare principala a Universal Exhibition, fiind proiectat de arhitectul Josep Vilaseca
 • Turnul AGBAR – este a treia cladire ca si marime din Barcelona. Potrivit spuselor arhitectului francez Jean Nouvel, turnul este inspirat de arhitectura lui Gaudi si de muntii Montserrat. Turnul are 31 de etaje, 142 de metri, 4500 de geamuri, 4349 de deschideri si 59.619 geamuri de protectie. Normal partea de jos a turnului este rosie, centrul este albastru, partea de sus verde, iar domul negru ca noaptea pentru a simula disparitia sa atunci cand se imbina cu cerul.
 • La Rambla – celebra strada. Mergand in sus sau in jos pe Les Rambles poti vedea prestigioasa opera El Liceu, piata alimentara La Boqueria si Piata Plaça Reial, cu ale sale arcuri si palmieri, printre alte cladiri interesante. Les Rambles se termina in portul vechi, unde o statuie a lui Cristofor Columb indica spre mare. In apropiere se afla Museu Marítim (Muzeul Maritim) care prezinta istoria vietii din Mediterana. Cladirea muzeului este fostul santier naval, unde erau construite vasele ce navigau Mediterana. Vechiul port ofera felurite splendori, incluzand si cel mai mare Acvariu din zona mediterana.
 • La Pedrera – a fost ultima lucrare civila a lui Gaudi, inainte de a se dedica totalmente constructiei templului Sagrada Familia. A fost declarat patrimoniu cultural mondial UNESCO in anul 1984.
 • Casa Batllo – element cheie in arhitectura Barcelonei moderniste.
 • Park Guell – Unde se afla si Casa Muzeu a lui Gaudi. Este unul dintre cele mai vizitate locuri datorita vegetatiei si a privelistii excep?ionale asupra orasului.
 • Sagrada Familia – este lucrarea cea mai cunoscuta a lui Gaudi, si cea mai reprezentativa a Barcelonei. Antoni Gaudi (1852-1926) si-a dedicat o mare parte din viata construtiei. A lucrat la proiect aproximativ 40 ani pana la moartea sa in 1926. Constructia contine 12 turnuri (dintre care 8 deja au fost construite) dedicate celor 12 apostoli si au peste 100 m inaltime.
 • Tribidabo Parc de distractii – cu o altitudine de 512 metri, este cel mai inalt virf din Sierra de Collserola. A fost construit acum aproximativ 100 ani, primul din Spania, si al doilea ca si vechime din Europa.
 • Fantanile Montjuic – fantani luminoase, cantatoare - este un spectaculos show de lumina si muzica, o adevarata oaza de relaxare.

Barcelona un oras de neuitat, de arta, cultura si frumusete.