Bangkok

Thailanda a devenit una dintre cele mai exotice destinatii de vacanta, fiind printre tarile favorite ale turistilor romania. "Tara Surasului", cum este denumita de multe ori, ofera o imensa varietate culturala si turistica, pentru toate preferintele si pentru toate buzunarele.

Thailanda se afla in inima Asiei de Sud-Est, la aceasi distanta intre India si China. La Vest si la Nord se invecineaza cu Myanmar, cu Laos la Nord si la Nord-Est, Cambodgia la Est si Malaezia la Sud.

Thailanda este renumita pentru bucataria speciala si pentru templele sale maiestuoase, iar varietatea de experiente pe care o ofera aceasta tara uimeste vizitatorii care ajung aici pentru prima data, iar localnicii te farmeca prin prietenia si cordialitatea lor.

Forma si geografia sa impart tara in patru regiuni principale: prima cuprinde muntii si padurile din Nord, in cea de-a doua se desfasoara vastele plantatii de orez din Campiile Centrale, fermele de pe platoul semi-arid din Nord-Est formeaza o a treia regiune si poate ca cea mai importanta din punct de vedere turistic este cea de-a patra, ce cuprinde zonele cu o lunga deschidere catre Golful Siam si Marea Andaman si insulele tropicale ale peninsulei din Sud.

Bangkok-ul, capitala Thailandei, ii impresioneaza pe vizitatori prin haosul sau controlat. Daca treci dincolo de aparentele acestei metropole vei gasi lacasuri surprinzator de frumoase si atractive. Excesul de maretie, arhitectura thailandeza ornamentata excesiv leaga orasul de trecutul sau. Aici, Estul nu doar intalneste Vestul. Se lovesc, pur si simplu, intr-o explozie de amploare. Orasul este un paradox.

Cel mai bun mod de a explora Bangkok-ul este o croaziera pe Chao Phraya. Unul din templele importante de pe malul raului este Wat Arun; denumit si Templul Zorilor, se iveste la 86 m deasupra malului de vest al Chao Phraya - este o silueta de neconfundat - care a devenit un simbol extraordinar al Bangkok-ului.

Atractii: Marele Palat, Templul lui Buddha de Smarald, Muzeul National, Galeria Nationala, Templul lui Buddha Culcat - Wat Pho, Templul Zorilor - Wat Arun, cartierul Patpong, Parcul Dusit, Piata plutitoare Dammoen Suduak, Casa Muzeu Jim Thompson.