Ayia Napa

Este numita „Ibiza Ciprului” datorita numeroaselor baruri, discoteci si cluburi care asigura o intensa viata de noapte transformand orasul intr-o veritabila „capitala a distractiei”. Zona este recunoscuta de asemenea pentru calitatea plajelor sale, Ayia Napa fiind rasplatita cu distinctia „Steagul Albastru”. Plajele aurii cu nisip fin, albastrul marii, apa limpede si vremea favorabila atrag anual mii de turisti din toate tarile lumii.

Ayia Napa ofera posibilitatea petrecerii timpului liber practicand diverse sporturi acvatice. De asemenea, turistii care isi petrec concediul in aceasta zona au ocazia sa viziteze WaterWorld, unul din cele mai mari parcuri tematice din Europa, deschis in anul 1996. Parcul a primit pana in prezent 17 premii internationale pentru creativitate, strategii de marketing si facilitati.

Printre cele mai apreciate obiective turistice se numara Manastirea Ayia Napa. Un alt obiectiv important din Ayia Napa este Muzeul Vietii Marine, expozitiile prezentate aici incluzand fosile, scoici rare si plante marine din Mediterana. Urmeaza Palatele, formatiuni spectaculoase de piatra care au aparut, de-a lungul a mii de ani, intre plaja Limnara si Cape Greco, fiind „sculptate“ de apele marii. Piata centrala din Ayia Napa este, in special vara, scena deschisa cu spectacole si dansuri traditionale. Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat este insa portul pescaresc, unde turistii pot opta pentru una din tavernele sau cafenelele care populeaza zona.