Austria-Recreere

In cadrul sapaturilor efectuate in anii 40 se spera reinvierea traditiei de exploatare a aurului in mina de la Bag Gastein. Muncitorii nu au dat de aur, in schimb au descoperit ceva mai valoros: sanatatea!

Problemele cu incheieturile si afectiunile plamanilor au disparut efectiv in aer – se nasteau astfel galeriile cu radon Gasteiner Heilstollen!

Povesti similare se intalnesc in numeroase alte regiuni ale Austriei. In marea majoritate a cazurilor se vorbeste de izvoare calde care clocotesc in adancul pamantului si de numeroase bai termale cu proprietati curative. Astfel de locatii aflate in mijlocul naturii reprezinta surse de relaxare si regenerative si de bunadispozitie.

Burgenland – este regiunea cu cea mai bogata traditie termala a Austriei. Foarte cunoscute sunt termele Burgenlandtherme din Bad Tatzmannsdorf, termele solare de la Lutzmannsburg, cu singura specializare la nivel european in domeniul noilor-nascuti si a copiilor, sau baile termale de la Bad Sauerbrunn – a caror apa bogata in magneziu actioneaza curativ asupra sistemului osos si a aparatului locomotor.

La marginea Parcului National Neusiedler See – Seewinkel se afla St. Martins Therme&Lodge cu bazine cu apa termala si minerala.

Baile alpine de la Bad Gastein ofera relaxare si deconectare in apa la 1100 de metri deasupra nivelului marii. Termele alpine de la Gastein cu priveliste asupra ghetarilor Parcului National Hohe Tauern, sunt cele mai moderne din Europa.

In statiunea balneara de la Bad Vigaun apa termala minerala izvorata de la 1.345 metri adancime alimenteaza cu apa nefiltrata bazinele termale. Noul complex termal cu apa sarata Amade din Altenmarkt, ofera mai multe bazine, un imes tobogan rasucit si o priveliste superba asupra muntilor din jur.

TIROL – cea mai mare si mai moderna statiune termala din tara este Aquadome din Längenfeld. Constructia din sticla cu panorama splendida catre natura inconjuratoare uimitoare se intinde pe un areal de 50.000 m2. Copiii si adultii iubitori de miscare vor avea parte de multa distractie la complexul termal Zillertal – in special pe toboganul de 134 m.