Atena

Atena este de fapt capitala istorica a Europei, deoarece a fost constant locuita inca din era Neolitica. De-a lungul anilor, o multime de cuceritori au ocupat Atena, ridicand monumente unice, splendide - palimpsest istoric rar.

O mare parte a centrului istoric al orasului a fost transformata intr-o zona pietnoala de 3 km (cea mai mare din Europa) ducand la toate siturile arheologice importante ("parcul arheologic") reconstruind - la o scara mare - peisajul antic. Atat pe jos sau cu bicicleta, "Promenada Mare" este o experienta de neuitat, o adevarata calatorie prin istorie...

Nu puteti rata

  • Templul lui Zeus Olimpianul, unul dintre cele mai mari din antichitate si foarte aproape de Arcul lui Hadrian, care formeaza intrarea simbolica a orasului.
  • Teatrul Antic a lui Dionyssos - unde majoritatea lucrarilor lui Sophocles, Euripides, Aeschylos si Aristophanes s-au facut
  • Odeonul lui Herod Atticus - este in zilele noastre, locul de desfasurare a Festivalului Atenei
  • Piatra Sacra a Acropolei - locul unora dintre cele mai mari opere de arta si arhitectura din toata lumea - Propylaea, Templul dedicat Athenei Nike si Erechtheion - cel mai renumit fiind Parthenon-ul, construit de Callicrates si Iktinos si decorat glorios de faimosul sculptor Phidias.
  • Muzeul Acropolis-ului - gazduieste 4000 de descoperiri nepretuite din monumentele Acropolis-ului.
  • Templul lui Hephaistos - cel mai bine conservat templu al antichitatii grecesti
  • Kerameikos - cel mai mare cimitri al orasului antic, cu impresionante morminte sculptate.
  • Plaka - cartierul cel mai vechi al Atenei
  • Syntagma si Omonia - pietele principale ale orasului. Piata Syntagma fiind dominata de cladirea Parlamentului si de monumentul Ostasului Anonim pazit de garzile Evzones in costume traditionale.
  • Cartierul Kolonaki - a carui granita este Bulevardul Vassilisis Sophias, unul dintre cele mai grandioase bulevarde ale Atenei

Descoperirea sufletului unui oras inseamna mai mult decat o vizita a monumentelor si a peisajelor. Atena in particular este un oras care ofera o gama larga de alternative, usor de accesat si prietenoase cu vizitatorii de-a lungul anului.

Pentru un oras atat de ancorat in mit si istorie, Atena pare sa fie surprinzator de moderna. Desi poti vedea Parthenon-ul ivindu-se larg din aproape orice colt, Atena contemporana pare sa acorde aceasi atentie barurilor, active dupa orele de munca, interpretilor de muzica folk greceasca si petrecerilor de pe plaja pana in zori.

Atena este o metropola moderna, activa, cu un farmec de neegalat, care fascineaza orice vizitator, in toate anotimpurile.