Antalya

Antalya este capitala regiunii mediteraneene, cu 1,5 milioane locuitori si mai mult de 300 zile insorite pe an, la distanta de o ora si 30 minute cu masina de muntii Taurus. Cu o zestre cultural-istorica remarcabila, un climat mediteranean cu 8 luni de vara, complexe turistice de cazare ce pot satisface cele mai exigente, terenuri de golf si fotbal, Antalya este astazi una dintre cele mai cautate destinatii turistice din Europa si din intreaga lume.

Alanya este una dintre statiunile cu cea mai frumoasa si fina plaja din zona, situata pe coasta mediteraneeana a Turciei, la distanta de 130 km de Antalya. Orasul are o populatie de 150.000 de locuitori dar in timpul verii populatia creste semnificativ prin aportul turistilor veniti sa se bucure de soarele generos. Cetatea a fost infiintata ca o coroana pe varful peninsulei Alanya. Pe langa curstea castelului impresionant si frumusetea monumentala a acestuia, se afla si Turnul Rosu octagonal. Zona portului cu multe baruri si magazine diverse este un alt punct de atractie al orasului. Daca doriti sa explorati pesteri, aveti aici Pesterea Damlatasi, Pestera este situata in apropiere de Muzeul de Etnografie.

La 15 km est de Alanya se afla si pestera Dim. Deasemenea daca alegeti o croaziera aveti posibilitatea sa ajungeti cu vaporasul si la Pestera Piratilor si Pestera Indragostitilor. Alanya ofera posibilitatea unei vacante pline de placerea marii si a plajelor insorite.

Situat la 30 de km de Antalya, Belek este o destinatie de vacanta neobisnuita in care amestecul intre vestigiile istorice, plajele insorite, peisajul montan din vecinatate, excelentele terenuri de golf impreuna cu climatul sanatos al zonei fac ca orasul sa fie foarte atractiv pentru toate categoriile de turisti. Hotelurile asezate de-a lungul plajei nisipoase, ofera conditii excelente de cazare si agrement. Deasemenea aici se afla Gradina Tolerantei, care sunt situate intr-o padure superba de pini si eucalipt.

Kemer este pozitionat de-a lungul coastei Mediterane, la poalele Muntilor Taurus, la 20 km departare de Antalya. Kemer are in componenta 9 ministatiuni dispuse de-a lungul coastei pe o distanta de 52 km. Este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din Antalya cat si de pe coasta mediteraneana, cu port de iahturi; sub-districte, Goynyk, Camyuva si Tekirova, inconjurat de padure de pin si de strazile sale pietruite captusite cu palmieri, cafenele, baruri , restaurante si buticuri.

Side este un oras unic in Turcia, un adevarat muzeu in aer liber, situat la 75 km distanta de Antalya, pe o peninsula plata plina de vestigii arheologice importante si inconjurata de apele albastre ale Mediteranei. In Side veti gasi cea mai lata fasie de plaja cu nisip fin din zona Antalyei. In timp ce Side a devenit un reper turistic foarte important, atat pentru Europa, cat si pentru Turcia, orasul a reusit sa-si conserve autenticitatea si aerul "invechit". Datorita abundentei de bogatii arheologice, toata arhitectura din partea veche a orasului Side are acelasi stil - dragut, cu cladiri din piatra cu doua etaje, cu balconase dim lemn, de-a lungul aleilor labirintice.