Home » Circuite » 1 Mai Lisabona

1 Mai Lisabona

de la 44500
Rating: ★★★★☆
Durata: 4 zile
Transport: Avion
Date plecare: 01 Mai 2015Itinerar

Ziua 1 - Bucuresti - Lisabona

Intalnire cu insotitorul de grup dimineata la ora 03:30 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) – terminalul Plecari. Zbor direct spre Lisabona – compania TAP PORTUGAL. Sosire in Lisabona la ora locala 08:00. In prima jumatate a zilei avem programat un tur al orasului Lisabona cu ghid local. Se viziteaza cele mai importante obiective turistice ale orasului: Parcul Edward al VII-lea, Avenida da Liberdade, Piata Rossio, cartierul Alfama cu unica sa Catedrala ce dateaza din secolul al XII-lea si stradutele sale inguste. Coboram apoi spre raul Tagus si ne indreptam spre cartierul Belem, un loc puternic legat de descoperirile maritime portugheze cu Biserica Dos Jeronimos, o adevarata bijuterie a artei manueline, Turnul Belem si Padrao dos Descobrimentos - monument modern dedicat descoperirilor maritime ale Portugaliei. Transfer si cazare la hotel Lisboa 4*. Dupa amiaza va propunem o plimbare cu insotitorul de grup prin cele mai pitoresti cartiere ale orasului: Bairro Alto, Baixa, Alfama. Optional, vizita la fortareata Sao Jorge, de unde poate fi vazuta intreaga panorama a orasului.

Ziua 2 - SINTRA-CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL – excursie optionala

Mic dejun. Excursie optionala de o zi la Sintra, Cabo da Roca, Cascais, Estoril. Sintra, datorita valorii sale istorice, a fost declarata de catre UNESCO patrimoniu universal. Vor putea fi vizitate: Palatul Regal, unul dintre cele mai importante exemple de arhitectura portugheza, construit si extins in secolele XIV – XVI; timp liber in centrul orasului Sintra. Plecare spre Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale. Despre acest loc special, poetul portughez Luis de Camoes scria: „In acest loc se termina pamantul si incepe marea”. Drumul continua spre Boca do Inferno si apoi Cascais - un fost sat pescaresc care, de-a lungul timpului, s-a transformat intr-un veritabil centru turistic. Drumul de intoarcere spre Lisabona trece prin Estoril, renumita statiune de litoral unde se afla cel mai mare cazino din Europa (pret informativ: 60 EURO/ pers).

Ziua 3 - EXCURSIE OPTIONALA OBIDOS – ALCOBACA – BATALHA – FATIMA

Mic dejun. Excursie optionala de o zi la Obidos, Alcobaca, Batalha si Fatima. Excursia incepe cu vizita orasului medieval Obidos, un exemplu clasic de asezare fortificata, cu strazi inguste si case albe. Urmeaza Abatia de la Alcobaca fondata in anul 1153. In Batalha se viziteaza manastirea din sec. al XV-lea, o adevarata capodopera a artei manueline, declarata de catre UNESCO patrimoniu universal. Fatima este un renumit centru religios si de pelerinaj, ridicat pe locul unde au avut loc mai multe aparitii ale Fecioarei Maria in anul 1917; se viziteaza capela aparitiilor. Ne intoarcem in Lisabona (pret informativ: 75 EURO/ pers).

Ziua 4 - LISABONA - BUCURESTI

Mic dejun. Timp liber pana seara in jurul orei 20:00 cand avem programat transferul de la hotel la aeroport. Camerele se elibereaza la ora 12:00, iar bagajele le putem lasa in camera de bagaje a hotelului pana seara. Seara transfer la hotel si zbor direct catre Bucuresti. Sosire in Bucuresti noaptea, la ora locala 04:45.

Nu exista descriere.

Tarife

Tarif de persoana loc in camera dubla

Inclus in pret

- transport cu avionul zbor direct Bucuresti – Lisabona – Bucuresti compania TAP PORTUGAL
- 3 nopti cazare cu mic dejun la Hotel LISBOA 4* (sau similar)
- transferuri aeroport – hotel – aeroport
- tur de oras de jumatate de zi cu autocar si ghid local in Lisabona
- insotitor roman de grup

Neinclus in pret

- taxele de aeroport 185 EURO/ persoana (pot suferi modificari)
- excursiile optionale
- asigurarea medicala si asigurarea storno

Reduceri si suplimente

Supliment camera Single: 150 Euro

Alte detalii

GRUP MINIM: 25 PERSOANE
Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul excursiei se majoreaza cu 25 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in acest caz, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi.
Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
• 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
• 60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
• 20% din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

OBSERVATII
Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Portugalia conform standardelor proprii; Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei. Agentia nu este raspunzatoare pentru modificarile orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei aeriene si a autoritotilor aeroportuare. Agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport in cazul in care aceasta este impusa de terti (compania aeriana, autoritatile din Romania sau Portugalia, etc.) Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, prosoape la piscina etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. Greutatea maxim admisa a bagajelor este de 20 kg. pentru bagajul de cala si 5 kg. pentru bagajul de mana. Pentru fiecare kg in plus fata de cele maxim admise, pasagerul va plati excedent de bagaj. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu. Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.
Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru tour operator. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 20 pax . La un numar mai mic de participanti creste proportional. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure. Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor.
Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.