Home » Circuite » 1 Decembrie Lisabona

1 Decembrie Lisabona

de la 44500
Rating: ★★★★☆
Durata: 6 zile
Transport: Avion
Date plecare: 28 Noiembrie 2014Itinerar

Ziua 1 - BUCURESTI - LISABONA

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 15:00 la aeroportul Otopeni – terminalul Plecari. Zbor direct spre Lisabona – compania TAP Portugal. Sosire in Lisabona la ora locala 19:35. Cazare hotel Neya Lisboa 4* (sau similar).

Ziua 2 - LISABONA - TUR DE PRAS

Mic dejun. In prima jumatate a zilei avem programat un tur cu ghid local al orasului Lisabona. Se viziteaza cele mai importante obiective turistice ale orasului: Parcul Edward al VII-lea, Avenida da Liberdade, Piata Rossio, cartierul Alfama cu Catedrala sa unicat, ce dateaza din secolul al XII-lea, si cu stradutele sale inguste. Coboram apoi spre raul Tagus si ne indreptam spre cartierul Belem, un loc puternic legat de descoperirile maritime potugheze, cu Biserica Dos Jeronimos, o adevarata bijuterie a artei manueline, Turnul Belem si Padrao dos Descobrimentos - monument modern dedicat descoperirilor maritime ale Portugaliei. Dupa amiaza transfer la hotel si timp liber pentru odihna.

Ziua 3 - EXCURSIE OPTIONALA SINTRA-CABO DA ROCA- CASCAIS-ESTORIL

Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala de jumatate de zi la Sintra, fosta resedinta de vara a familiei regale portugheze. Datorita valorii sale istorice a fost declarata de catre UNESCO patrimoniu universal. Vor putea fi vizitate: Palatul National, unul dintre cele mai importante exemple de arhitectura portugheza, construit si extins in secolele XIV – XVI; timp liber in centrul orasului Sintra. Plecare spre Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale. Despre acest loc special, poetul portughez Luis de Camoes scria: “in acest loc se termina pamantul si incepe marea”. Se continua drumul spre Boca do Inferno si Cascais, un fost sat pescaresc care, de-a lungul timpului, s-a transformat intr-un veritabil centru turistic. Drumul de intoarcere spre Lisabona trece prin Estoril, renumita statiune de litoral unde se afla cel mai mare cazinou din Europa (pret informativ valabil pentru min. 25 persoane participante: 55 EURO/ pers). In a doua parte a zilei va propunem o plimbare cu insotitorul de grup prin cele mai pitoresti cartiere ale orasului: Bairro Alto, Baixa, Alfama. Optional, vizita a fortaretei Sao Jorge, de unde poate fi vazuta intreaga panorama a orasului.

Ziua 4 - EXCURSIE OPTIONALA OBIDOS-ALCOBACA-BATALHA-FATIMA

Mic dejun. Excursie optionala la Obidos, Alcobaca, Batalha si Fatima. Excursia debuteaza cu vizita orasului medieval Obidos, un exemplu clasic de asezare fortificata, cu strazi inguste si case albe. Urmeaza orasul Alcobaca a carui manastire se inscrie in patrimoniul UNESCO - fondata in 1153 ca dar al Regelul Afonso Henriques catre Bernard de Clairvaux. In Batalha se viziteaza manastirea din sec. al XV-lea, o adevarata capodopera a artei manueline declarata de catre UNESCO patrimoniu universal. Fatima este un renumit centru religios si de pelerinaj, ridicat pe locul unde au avut loc mai multe aparitii ale Fecioarei Maria in anul 1917; se viziteaza capela aparitiilor (pret informativ valabil pentru min. 25 persoane participante: 75 EURO/ pers).

Ziua 5 - EXCURSIE OPTIONALA ARRABIDA-SESIMBRA-SETUBAL

Mic dejun. In prima parte a zilei va propunem o excursie optionala la Arrabida, Sesimbra, Setubal. Drumul ne va purta prin muntii Arrabida, zona declarata Parc Natural, vom vedea apoi Sesimbra, un oras pescaresc tipic, strajuit de castelul medieval. Drumul continua spre orasul Setubal; vor putea fi admirate privelisti superbe ale oceanului si ale celor mai inalte stanci de pe coasta portugheza. Ne vom intoarce in Lisabona traversand al doilea pod peste raul Tagus, numit Vasco da Gama (pret informativ valabil pentru min. 25 persoane participante: 45 EURO/ pers). Cazare. In a doua parte a zilei timp liber pentru shopping in zona Vasco da Gama sau pentru a vizita Oceanariul.

Ziua 6 - LISABONA - BUCURESTI

Mic dejun. Timp liber pana seara in jurul orei 19:30, cand avem programat transferul de la hotel la aeroport. Camerele se elibereaza la ora 12:00, iar bagajele le putem lasa in camera de bagaje a hotelului pana seara. Transfer la aeroport. Sosire in Bucuresti a doua zi la ora 04:00.

Nu exista descriere.

Tarife

Tarif de persoana loc in camera dubla

Inclus in pret

- transport cu avionul Bucuresti – Lisabona – Bucuresti, compania TAP PORTUGAL
- 5 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Neya Lisboa 4* (sau similar)
- transferuri aeroport – hotel – aeroport
- tur de oras de jumatate de zi cu ghid local
- insotitor roman de grup

Neinclus in pret

- taxele de aeroport 185 EURO/ persoana (pot suferi modificari)
- excursiile optionale
- asigurarea medicala (nu este obligatorie, dar este recomandata)
- asigurarea storno

Reduceri si suplimente

Supliment camera single: 100 EURO

Alte detalii

GRUP MINIM: 20 PERSOANE
Pentru un grup de 16-19 persoane, tariful se majoreaza cu 30 EURO/ persoana.

OBSERVATII:
Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita de oficialitatile din Portugalia conform standardelor proprii; Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei. Agentia nu este raspunzatoare pentru modificarile orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei aeriene si a autoritotilor aeroportuare. De asemenea agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport in cazul in care aceasta este impusa de terti (compania aeriana, autoritatile din Romania sau Portugalia) Greutatea maxim admisa a bagajelor este de 20 kg. pentru bagajul de cala si 5 kg. pentru bagajul de mana. Pentru fiecare kg in plus fata de cele maxim admise, pasagerul va plati excedent de bagaj.
Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, prosoape la piscina etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu. Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera
Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru tour operator. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 20 pax . La un numar mai mic de participanti creste proportional.
Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure. Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor incepand cu a doua bancheta. Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii